torsdag 22 oktober 2015

Rörelsen och Skräckens psykologi

En av mina (Annikas) favoriter är John Ajvide Lindqvist som skriver lysande skräckromaner. Hans mest kända bok är troligtvis Låt den rätte komma in som ju blev film också. Personligen gillar jag nog Himmelstrand mest, hans novell Särskilda omständigheter och e-boken Tjärven. Här pratar Ajvide Lindqvist om sin nya bok Rörelsen, som är en så kallad prequel till Himmelstrand.  


"Prequel – utspelar sig före originalet. En prequel är alltså en efterföljare i verkligheten, men en föregångare i fiktionen" Källa
Ajvide trollade lite för oss och berättade om boken Rörelsen. Den har nu i dagarna blivit nominerad till Augustpriset! Det hör inte till vanligheterna att en skräckroman blir nominerad...

Vi fick även veta att Ajvide kommer skriva en bok i vilken Håkan Hellströms texter spelar stor roll! Hurra! Och jag fick en bok signerad *stolt* :)



Vi avslutade lördagen och hela bokmässan med att gå på seminariet Skräckens psykologi. Författaren och psykologen Jenny Jägerfeld samtalade med författarna Mats Strandberg, John Ajvide Lindqvist och Jenny Milewski om varför man väljer att konsumera och skriva skräck. Väldigt intressant samtal för en skräckälskare som jag (som precis kvällen innan läst ut Milewskis hemska, hemska bok Yoko, om ett japanskt hämndspöke som hemsöker en studentkorridor i Lund - hualigen). De samsades kring att det handlade mycket om att utforska det värsta som går att hända, fast på ett säkert sätt. Seminariet finns filmat och går att kolla på här via urplay.se liksom många andra seminarier från Bokmässan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar