tisdag 20 oktober 2015

Fantasy, fanart, mord och magi på Bokmässan

Här sitter Laini Taylor och Siri Pettersen tillsammans med utmärkta moderatorn Johanna Koljonen på Seriescenen och talar om bandet mellan illustration och fantasy. Både Laini och Siri är hyllade fantasyförfattare med förflutet som illustratörer och bildkonstnärer. Det talades om vad har fått dem att tänka utanför boxen och skapa nya världar. Roligt och intressant! Konsensus på flera av programpunkterna om fantasygenren kan sammanfattas med Lainis ord: fantasy är en genre som ger möjlighet till alla typer av berättande med obegränsat utrymme för fantasin.
Här sitter Siri Pettersen, Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren (de båda sistnämnda har skrivit böckerna om Engelsfors) och pratar kring "När verken får ett eget liv". Författarna har en enorm skara fans som skriver vidare/skriver om deras historier eller gör egna bilder baserade på dem. Det kallas fanfiction och fanart och författarna var alla extremt stolta och glada över detta fenomen.
Här har vi Mats Strandberg och Laini Taylor igen (viss stalkervarning på detta va?) på Crime scene där de talade om "Mord och magi", och Mats bok Färjan och Lainis bokserie Önskemånglarens dotter. De menar att genom att skriva om det övernaturliga ges möjligheter att spränga yttervärldens gränser fast på låtsas, ingenting är omöjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar