fredag 24 oktober 2014

Boktipset v. 44-45 - Miriam om natten


Miriam om natten av Maria Nygren

Nittonåriga Miriam kommer till Uppsala för att plugga i jakt efter något större än det stillastående liv hon har lämnat. En natt räddar hon en tjej som hoppat i Fyrisån. Tjejen som heter Sofia hamnar i koma. Miriam nästlar sig in i Sofias krets som hon så gärna vill tillhöra och låtsas inför familjen att hon varit hennes vän.

En bok för alla som någon gång känt sig ensam och skulle göra vad som helst för att få vara med istället för att stå på sidan och titta på.
/Annika

torsdag 23 oktober 2014

Stark som en björn, snabb som en örn

Om du är någorlunda intresserad av träning men inte är typen som tar träning på blodigt allvar är det här boken för dig! Kalle Zackari Wahlström skriver om sin träning i den väldigt fyndiga boken Stark som en björn, snabb som en örn - Träning (fast kul). Mycket av innehållet kommer från Kalles blogg (den uppdateras inte längre) och från hans tv-program Svett och etikett.

Han har en väldigt skön hållning till det hela, typ: träna vad du vill bara du tycker det är roligt och väldigt jobbigt på ett bra sätt, då kan du också äta vad du vill. Kalle är helrolig tycker jag och en träningsbok helt utan pekpinnar behövs verkligen i dessa tider där löpsedlar, böcker och bloggar är fyllda med dieter och squatsutmaningar. Letar du en bok med färdiga och exakta träningsprogram kan du hoppa över den här boken, men vill du ha en rolig och inspirerande lässtund ska du absolut läsa den!

Boken finns att låna på Helgebiblioteken. Och har du inte sett Kalles tv-program Svett och etikett tycker jag att du ska göra det också! (Finns på Svt Play och Flow, en andra säsong håller på att spelas in) /Annika