fredag 6 mars 2015

Boktipset v. 11- Jag ger dig solen


Jag ger dig solen av Jandy Nelson
Ännu en fantastisk bok av Jandy Nelson! Även denna gång kretsar handlingen kring ett tvillingpar och ett plötsligt dödsfall. Tvillingarna Noah och Jude är bästa vänner men varandras raka motsatser. Noah trivs bäst ensam med sitt skissblock och Noah är kompis med alla och är den galnaste surfaren. Så händer det som inte får hända och allt som kan gå fel gör det. Tre år senare pratar Noah och Jude inte ens med varandra. Hur ska de ställa allt till rätta igen?

Sååå gripande bok om kärlek utan motstycke, om hemligheter och lögner, om konstnärskap, sorg och underbara ting. Läs! Och bli inte avskräckt av de (lite för) långa kapitlen, det är värt det. Boken är ljuvlig.
/Annika

Här kan du läsa om Nelsons Himlen börjar här.

onsdag 4 mars 2015

Mitt klimatkatastrofala liv

Mitt klimatkatastrofala liv av Saci Lloyd 
En dystopi med inslag av skratt. I London 2015 tvingar regeringen alla till energiransonering för att
göra något åt klimatförändringarna. Laura Brown tänker sig för hela tiden, men resten av familjen verkar ha flippat ut. Samtidigt som en översvämning hotar London, försöker Laura hålla sig flytande genom attföra dagbok över sin skruvade tillvaro.

Tänk dig själv att välja mellan att ladda din mobiltelefon eller att ta en varm dusch - vad skulle du välja?

Kärlek, vänskap, hemska föräldrar, en gris och ett rafflande slut. Och rolig mitt i eländet.måndag 2 mars 2015

Den stilige mannens café deluxeAlexander McCall Smith har gjort det igen, bok femton om Damernas detektivbyrå. Den stilige mannens kafé deluxe är titeln. En charmig historia om värdet av att veta någons efternamn men också om dålig magkänsla och om såser som kokas av lögner. Alltid lika underbart härligt när man gillar Mma Makutsi och alla runt om henne. /Birgitta

Ja, trots att serien är så väldigt lång håller den stilen! Varenda bok är njutbar, långsam läsning vilket är skönt när världen runtomkring tycks snurra så fort. Kloka Mma Ramotswe löser sina fall med en vänlighet att avundas! /Annika