fredag 31 januari 2014

Boktipset v. 6 - Hållplats Sverige



Hållplats Sverige av Anna Nilsson

Anna Nilsson Spets har skrivit boken HÅLLPLATS SVERIGE jag, Almina, som är första delen i en triologi.

Alminas livsresa börjar i Bosnien. Familjen lever ett vanligt liv med jobb och skola, men en dag förändras allt. Kriget är ett faktum och familjen splittras. Författaren har arbetat som flyktingmottagare. Under sina resor till Balkan fick hon i egenskap av hjälparbetare ta del av många historier och personliga livsöden.

Boken är en ungdomsbok med korta kapitel och lätt att läsa. Jag ser fram emot att få läsa fortsättningen, som kommer ut nu i vår del två och i höst del tre. Boken påminner om Anne Frank.

/Birgitta


tisdag 28 januari 2014

Legimus



Äntligen har den slutgiltiga versionen av appen Legimus kommit! Det är en app man använder för att lyssna på talböcker. Den finns för Android och Iphone. Ni elever som vi på biblioteket har registrerat för egen nedladdning hos MTM ska se till att ni uppgraderar appen om det inte sker automatiskt för er.

Skillnaden mot föregående version (som i ärlighetens namn fungerade dåligt!) är att ni nu loggar in i appen när ni ska ladda ner böcker och att ni laddar ner böckerna direkt i appen. Sen kan ni förhoppningsvis börja lyssna utan krångel… Jag har provat appen och det fungerade både smidigt och snabbt faktiskt.

Kontakta oss på biblioteket om ni behöver hjälp, har glömt inloggningsuppgifterna eller behöver ett eget konto för nedladdning. Mer info finns på www.legimus.se och www.mtm.se
Och se till att komma igång med läsningen nu ;)