fredag 28 november 2014

Boktipset v. 49 - Himmelstrand


Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist

Först och främst; det här är en helkonstig bok. Det är inget att sticka under stolen med. Jag vet inte hur många gånger under de mer än 400 sidorna jag tänkte: det här är f-n helt sjukt och hur ska Ajvide få ihop det här? Allt utspelar sig på en camping. När dagen tar sin början är allt utom fyra husvagnar och de som bor däri försvunna. Det som finns kvar är ett vidsträckt fält som gränsar till något ofattbart. Om någon försöker korsa gränsen händer märkliga saker. Allt ackompanjeras av svensktoppslåtar skrivna av Peter Himmelstrand. Jag vet, sjukt.

Om man lägger det åt sidan tycker jag att boken är smått briljant. Ajvide är en personlig författarfavorit så jag är partisk i mitt omdöme, men han ÄR väldigt duktig på att beskriva de olika karaktärerna. Han väjer inte för de vidriga sidorna och behandlar sina karaktärer... rättvist, är det rätt ord? Och samtidigt med en ömhet. Jag är fortfarande inte helt klok på vad som egentligen hände och kommer nog fundera på boken ett bra tag framöver. Berörd, det blev jag verkligen. Ruskigt bra (och knäppt).
/Annika

måndag 24 november 2014

Biblioteket är stängt på fredag!

Fredagen den 28 november åker vi till Stockholm för att delta i konferensen Allas gymnasiebibliotek? Här kan du läsa mer om den. Biblioteket kommer att vara stängt i vår frånvaro. Välkommen åter på måndag :)