fredag 4 september 2015

Boktipset v. 37 - Manifest för hopplösa

Emanuel Kent är tillbaka och redo för vårterminen! Eller förresten, redo är verkligen inte rätt ord. Pinsamheterna och krånglet från höstterminen fortsätter för Emanuel. Dessutom är det dags för gymnasievalet, något som skapar stor ångest och vånda hos Emanuel och han drar ut på det in i det längsta. För att uthärda arbetar han fram ett manifest i stilen ”håll käft, gör det inte värre”. Om det lyckas? Föga.

Åhh så roligt och pinsamt och jobbigt. Det är svårt att gilla Emanuel fast jag gör det ändå. Jag gillar böckerna om Emanuel vansinnigt mycket, trots att det stundtals är oerhört obekväm och jobbig läsning eftersom jag lider med Emanuel. Dessutom är böckerna precis min humor och jag skrattar högt på flera ställen. En rolig och jättebra ungdomsbok som gick fort att läsa! Jag kan rekommendera den till alla, särskilt er som har läst/kommer att läsa den första boken om Emanuel: Konsten att ha sjukt långa förväntningar.
/Annika

Här är röster om första boken: Gillar särskilt Jennys Linds omdöme, det är på pricken!


torsdag 3 september 2015

Nya böcker juni - augusti

Här kommer en lista över böcker som vi köpt under sommaren!

D Filosofi och psykologi
Dweck, Carol S. - Mindset
E Uppfostran, undervisning
Eklund, Cristina - Metodhandbok
G Litteraturhistoria
Ernsjöö Rappe, Tinni- Hem
V Medicin
Plötsligt händer det
O Samhälls-o rättsvetenskap
Solnit, Rebecca - Män förklarar saker för mig

H Skönlitteratur
Asaad, Arkan - Stjärnlösa nätter (lättläst version, 10 ex.)
Asptjärn, Åsa - Manifest för hopplösa
Bradley, C. Alan - De bittra pajens sötma (deckare)
Clare, Cassandra - Fallna änglars stad
Green, John - Efter Alaska
Iggulden, Conn - Rosornas krig. Bok 2 Solvarg
Lockhart, E. - Den ökända historien om Frankie Landau-Banks
Poznanski, Ursula - Sveket
Östergren, Emelie - Selma Lagerlöfs Bortbytingen (seriealbum)

Välkommen att låna! :)

tisdag 1 september 2015

Herman Geijer och sommarprat

Sommarprat hör sommaren till sägs det! Jag har dock bara lyssnat på ett par stycken denna sommar. Ett av dem var Herman Geijers. Han har skrivit boken på bilden (finns att låna på bibblan) och driver en, i mitt tycke, intressant blogg. Klicka här för att komma till den.

Det var ett intressant sommarprat! Kanske en tror att han nördar ner sej totalt i zombies men det stämmer inte - han fokuserar snarare på vad som kan hända vid en katastrof och hur en kan överleva om det värsta händer. Här kan ni lyssna på sommarpratet!

Och får ni inte nog av Herman Geijer kan ni kika på detta klipp från TV4:s Nyhetsmorgon.


måndag 31 augusti 2015

Livet enligt Fikry av Gabrielle Zevin


En bok som jag hittade som feelgood  och hade härliga lästimmar i sommar. /Birgitta

En smart och rolig hyllning till läsandets konst.
Livet har inte blivit som Fikry hade tänkt sig. Hans gravida fru har dött, hans bokhandel går sämre än någonsin och dessutom har någon stulit hans mest sällsynta och värdefulla bok, originalutgåvan av Edgar Allan Poes diktsamling "Tamerlane". I skotskrutig badrock och löparskor ger han sig iväg till polisstationen för att anmäla stölden. Men egentligen bryr han sig inte om förlusten, inte ens böckerna ger honom någon glädje längre och han isolerar sig på ön där han bor. Tills han en dag får en udda leverans som vänder upp och ner på hans tillvaro.

Inte bara Amelia som regelbundet kommer på besök för att sälja in böcker noterar förändringen hos den annars så vresige bokhandlaren. Det är uppenbart för alla att hans liv har fått ny mening.

En rolig, bitsk och tänkvärd berättelse om att få en andra chans, om kärleken till böcker och kärlek mellan människor. Hamnade på tredje plats i Goodreads Choice Award för Best Books 2014! Boken finns att låna via Helgebiblioteken.