fredag 24 april 2015

Boktipset v. 18 - Huset mittemot


Huset mittemot av Alex Haridi
Joel växer upp mitt emot ett ödehus, obebott sedan Jonathan Andersson hängde sig där 1992, tretton år gammal. Alla kan den historien: Jonathan gick i skolan den dagen. Kom hem, åt mellanmål och gjorde läxorna. Sen gick han upp till vinden och tog sitt liv.

Men en septemberdag parkerar en bil vid infarten till ödehuset. En man går in med en papperspåse och kommer ut tomhänt. Den enda som ser honom är Joel. Det blir början till ett sökande efter sanningen där alla gränser suddas ut. Vad var det egentligen som hände den dagen Jonathan hängde sig?

En bra och spännande bok som tog en annan vändning (en lyckad sådan) än jag väntade mig. Jag tror att många kan gilla den här boken!

onsdag 22 april 2015

Paradisbaden


I Paradisbaden av Akli Tadjer ska huvudpersonen Adele snart fylla trettio och längtar efter någon att dela sitt liv med. Hon driver en begravningsbyrå, vilket inte direkt gör det lättare för henne att träffa en man att älska.

Men på hennes trettioårsdag ordnar hennes syster en fest åt henne - det är högklackat, musik och drinkar - och det är då hon träffar Léo.

Det här kan man säga är en feelgood-roman som är lätt att läsa, lite verklighetsflykt. En ledig lördag läste jag boken från pärm till pärm. Finns att låna via Helgebiblioteken.
/Birgitta

tisdag 21 april 2015

Öppnas i händelse av min död


Tänk dig att din man hade skrivit ett brev till dig, ett brev som bara får öppnas efter hans död. Föreställ dig också att brevet innehåller hans djupaste, mörkaste hemlighet. En hemlighet som kan förstöra inte bara det liv och den familj ni har byggt tillsammans, utan också andras. Tänk dig att du hittar det här brevet när din man fortfarande lever…

Internationella succéförfattaren Liane Moriarty har skrivit en gripande, tankeväckande roman. Hon berättar om ett äktenskapsdrama med också om flera personers livsdramer. Den brännande frågan är: Hur väl känner vi egentligen den vi lever med?

Har lyssnat på boken och den finns att låna i HelGe.
/Birgitta

måndag 20 april 2015

Gallrade böcker!

Jodå, ni räddade en del böcker förra veckan! (Läs om RÄDDA BOKEN här). Nu har vi börjat gallra de som blivit kvar. Vi ställer ut de gallrade böckerna i fönstret i korridoren vid sidan om bibblan. Vi fyller på allteftersom vi gallrar. Det är fritt fram att ta hem böckerna! Gratis såklart! :)