fredag 2 oktober 2015

Arkan Asaad på måndag!

Hem och ladda i helgen för nu på måndag den 5 oktober är det dags för Arkan Asaad att äntra scenen i aulan för att föreläsa inför ettorna och IM-eleverna! Föreläsningen börjar 10.00 så ni som ska vara där måste se till att gå dit i god tid innan!

Det kommer bli grymt, vi lovar!


Boktipset v.41 - The Gospel of Loki

Coolt va?
Vi känner nog igen Loki från filmerna, och om det är det du hoppas på, så har du kommit fel. :)) Eller, ja, inte helt fel. Loki verkar ha avbildats av Loki från filmerna, känns det som. Den här boken handlar såklart om asaguden Loke, berättat av han så du kan se hans sida av nordisk mytologi. Den är då inte helt korrekt, då författaren Joanne M. Harris har gjort om vissa detaljer, men det är trots allt en fantasy novell, så mer kan man inte förvänta sig. :p

Jag har själv inte läst färdigt boken, men jag kan redan berätta att sättet Loki berättar hans historia på är episkt med smak av komedi, perfekt för dom som inte orkar läsa en bok med 302 sidor, men är jätte intresserad. När man väl satt sig ner med boken och en kopp te så är det fritt fram.

Boken är då på engelska, men inte så svår att förstå, kanske ett ord här och där. Den finns just nu hos biblioteket i Ljusne, men det finns bara ett exemplar. Och det är nog jag som har den. Oops xD

 Ja...Har som sagt inte läst färdigt boken, så ska väl gå hem och läsa den nu. Tack för mig//Mona :)))

torsdag 1 oktober 2015

Visste du?

att Sverige från och med nu i oktober kommer få nya sedlar och mynt? Så här ser dom ut


Vill du veta mer kan du komma till bibblan och hämta denna folder för vidare läsning!

Bloggtips!

Jack Werner, journalist, författare och nätguru startar ny blogg. Här är syftet med den:

Här kommer jag faktagranska rykten, bluffar och missförstånd som cirkulerar på nätet, men också försöka söka deras rötter, och förstå vilka krafter som driver dem och vilka brister hos oss som tillåter dem att fortsätta spridas. Dessutom ska jag försöka utforska vilka möjliga vägar framåt som kan finnas. Det kommer nog vara det svåraste, men just därför förhoppningsvis också mest värdefulla.

Måsteläsning för alla oss som är mer eller mindre intresserad av informationssökning, -spridning och källkritik! Lägg till denna i läslistan genast!

http://digital.di.se/blogg/404bloggen

Här kan du läsa mer om Jack Werners läskiga bok Creepypasta.Här kan du läsa mer om hans arbete som viralgranskare.

onsdag 30 september 2015

Förtydligande

Angående inlägget här nedan om filmade seminarier från Bokmässan. Ni behöver inte kolla genom NE om ni inte vill, det går alldeles utmärkt att kolla på filmerna via UR PLAY:s egna sajt, som är http://urplay.se Sök på "Bokmässan", titta och njut ;)

måndag 28 september 2015

Bokmässan

Nu är vi tillbaka från Göteborg och Bokmässan och vi har haft helt makalösa dagar! Bilder och reflektioner kommer, tills vidare kan ni kika på superintressanta filmade seminarier från Bokmässan! Ni hittar filmerna på UR play som finns i NE. Använd er personliga inloggning hemma, här i skolan kan ni klicka på NE-ikonen som ni hittar lite längre ner i vänsterkanten för att logga in i NE. Väl inne i NE väljer ni "Play" i menyn högst upp på sidan och sök sedan på "Bokmässan 2015".

Jag kan varmt rekommendera seminariet "Skräckens psykologi" som vi såg live. Väldigt intressant och roligt om varför man väljer att konsumera och skriva skräck. Själv kommer jag så fort som möjligt kolla på seminariet "Samtal om Broder Daniel" eftersom jag tyvärr missade det. Folk köade till det seminariet från klockan 6 söndag morgon! /Annika