torsdag 17 december 2015

Stormens öga

Äntligen har andra delen i Grisha-trilogin kommit! Den heter Stormens öga och jag lånade den via Helgebiblioteken. Här kan du läsa vad jag skrev om första delen, I ljusets makt. Om du inte läst den än kan du hoppa över kursiverad text, den innehåller spoilers!

Så här beskriver Gilla förlag boken:

Alina flyr från Ravka, jagad av det hon gjort och aldrig kan glömma. Tillsammans med Mal försöker hon börja ett nytt liv i ett land på andra sidan havet, men det är svårt för henne att hålla sin kraft gömd och låtsas vara någon annan än Solbringaren.

Skuggmästaren har överlevt och reser sig starkare än någonsin med en ny, skräckinjagande kraft och en plan som hotar att få hela världen att rämna. Alina är den enda som kan stoppa honom. Hon återvänder till Ravka för att rädda sitt land och sitt folk, men i takt med att hennes kraft växer sjunker hon allt djupare ner i en värld av mörk magi och svåra val. Allt närmare Skuggmästaren och allt längre bort från Mal. Till slut måste hon välja mellan sitt land, sin kraft och den kärlek hon inte trodde sig kunna leva utan – eller riskera att slukas av stormen som rasar kring henne.

Stormens öga är en typisk mittenbok, aningen seg men tillräckligt bra för att man ska hålla intresset uppe och vilja läsa den avslutande delen i serien också. Jag gillar att Alina är både god och faktiskt rätt elak också, det gör henne trovärdig. Stormens öga är inte lika mycket "Askungen" som första boken i serien även om det såklart trånas en del. Fast nu så här i efterhand tycker jag nog rätt bra om Alinas struliga kärleksliv. Det livade upp historien. Sista delen i Grisha-trilogin heter Ur askan och kommer under första halvan av nästa år. Känner på mig att den kommer bli riktigt bra!
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar