onsdag 9 september 2015

Half bad - Ondskans son

Sextonårige Nathan Byrns mor var en vit häxa. Hans far var den mäktigaste och mest fruktade svarta magikerns någonsin. Vad Nathan är vet ingen än så länge, inte ens hans själv. Myndigheterna övervakar varje steg han tar och kommer med mer och mer förbud. De är livrädda för Nathan och till slut fängslas han.

När häxors barn fyller 17 år får de ta emot tre gåvor av en äldre släkting och det innebär att de blir häxor på riktigt och får sina magiska krafter. Nathans födelsedag närmar sig men hur ska han kunna få sina presenter när han är fängslad? Ingen vet vad som händer en häxa som nekas sina tre gåvor, men ryktet säger att det innebär döden. Nathan måste fly. Men vem kan han lita på?

Ondskans son är en spännande första bok i en planerad trilogi! Jag såg nu att den andra boken kommer ut alldeles snart, Half bad - det mörka ödet heter den. Det är lätt att tro att det är en bok som liknar Harry Potter eftersom båda handlar om häxor men så är det inte alls. HP var bra dyster mot slutet, men denna är det från sida ett. Och den är väldigt intressant skriven om orättvisor och kategorisering av människor. Klart läsvärd. Vi bar boken på engelska också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar