fredag 7 februari 2014

Konsten att ha sjukt låga förväntningar

Jamen ni hör ju! Bara titeln gör att man vill läsa den här boken! Det här är Åsa Asptjärns debutroman och jösses vad det bådar gott för hennes kommande (?) böcker. Det är inte ofta jag ligger och gapskrattar när jag läser men nu gjorde jag det!

Emanuel Kent Sjögren går i nian. Har har en enda vän på skolan och det är Tore som går i gummistövlar året runt och använder fulaste fiskekepsen bara för att djävlas. Det är Emanuel och Tore mot resten av skolan. Dom är konstiga killar och dom vet om det själva. Emanuel är typen som allt går fel för, och då menar jag allt. Han öppnar käften för att säga någon smart men det som kommer ut är raka motsatsen och oftast pinsamheter. Emanuel menar att man bör ha sjukt låga förväntningar på ALLT för då blir man inte besviken när det går åt pipan sen heller. För det kommer det såklart att göra.

Boken är sjukt rolig fastän det är rätt sorgligt emellanåt - tragikomisk var ordet. Du läser ut den snabbt och utan problem, för du vill bara inte missa när Emanuels pappa ger sig på att sjunga Broder Daniel-låtar eller scenen mot slutet av boken innehållandes Fet-Jocke, ett fiskespö och en använd kondom. Läs boken för sjutton - du kommer inte att ångra det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar