tisdag 19 januari 2016

Röta

Jag läste Röta under julledigheten. Det är del två i trilogin Korpringarna. Första delen heter Odinsbarn, här kan ni läsa vad jag tyckte om den. Om ni inte orkar klicka så kan jag snabbt berätta att jag tyckte att den var väldigt bra men aningen seg.

Det är ytterst sällan som jag tycker att mittenboken i en trilogi är särskilt bra. Det måste vara jättesvårt att skriva en bok som på ett bra sätt binder ihop bok ett och tre, är tillräckligt spännande för att läsaren ska hålla intresset upp och framför allt: att läsaren blir ivrig att läsa avlutningen!

Därför blev jag mycket positivt överraskad av Röta- den är ju för sjutton bättre än den första boken! Och aningen kortare också, kanske det spelar in. Det finns en alldeles fantastiskt smart twist i handlingen som jag inte tänker spoila för er. Oerhört skickligt skrivet rakt igenom hela boken. Har ni missat denna serie tycker jag absolut att ni ska läsa den. Jag har lånat böckerna via Helgebiblioteken men om ni vill att vi köper in dem hit ska ni säga till så fixar vi det!
/Annika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar