tisdag 10 november 2015

Mörk ängel

Jag såg ju Laini Taylor ett flertal gånger på bokmässan och blev sugen på att läsa hennes böcker. Eftersom vi inte har dem så lånade jag Mörk ängel på stadsbibblan. Det är den första delen i serien Önskemånglarens dotter.

Serien handlar om sjuttonåriga Karou som bor i Prag. Hon studerar konst och fyller sina block med monster som kanske är verkliga. Hon talar många olika språk, inte bara människospråk, och har blått hår. Hon vill ta reda på var hon kommer från. Karou träffar den vackra Akiva och dras in i en strid mellan demoner och änglar.

Ärligt talat go´vänner, det här var inte riktigt min cup of tea. Språket i boken var vackert och fylligt men det gjorde också att jag upplevde boken som långsam. Det tog ett tag innan handlingen satte fart ordentligt. Jag förstår att böckerna är väldigt populära och att Laini har en stor fanbase. Jag gillar också den här sortens historier men tyvärr funkade inte just denna för mig, tyvärr. Boken blev dock bättre i slutet tyckte jag även om jag inte blev tillräckligt hooked för att läsa övriga böcker i serien.

Fun fact: Laini är avundsjuk på Karou eftersom Karou inte behöver färga håret. Laini färgar alltså sitt hår knallrosa.

Fun fact 2: jag och Birgitta satt bredvid en tjej på ett seminarium. Tjejen hade läckert blått hår och berättade att hon hade färgat det så tack vare böckerna om Karou. Snacka om stort fan.

Bara för att jag nu inte gillade boken jättejättemycket betyder det ju inte att den var dålig! Jag kan rekommendera serien Önskemånglarens dotter till alla fantasyälskare, särskilt er som gillar änglar och monster och lite mastigare böcker!
/Annika


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar