fredag 16 oktober 2015

Boktipset v. 43 - Half bad - Det mörka ödet


Det mörka ödet är del två i Sally Greens trilogi Half bad. Läs om del ett här.

Jag och Birgitta såg Sally Green på bokmässan. Hennes historia är imponerande! Det är först på senare år hon har börjat skriva men hennes trilogi har sålts till över 50 länder och är serien är helt otroligt framgångsrik.

Böckerna handlar om 17-årige Nathan. Han är en häxa och har precis fått sina gåvor. Precis som sin pappa förvandlas han till ett djur av något slag men Nathan kan inte styra sin kraft. Myndigheterna är fortfarande ute efter honom eftersom han är blandkod, både vit och svart häxa, och hans livs kärlek är fånge hos den elaka Mercury. Nathan och hans vänner dras in i kriget mellan de vita och svarta häxorna. Boken är en typisk ”del två” skulle jag lite elakt säga. Den är inte på något sätt dålig men jag tror att det är en svår konst att skriva ”mittenboken” på ett bra sätt och jag kommer ihåg att Green pratade om just detta på sitt seminarium också. Boken är förutom några transportsträckor spännande, rå och blodig samtidigt som den tar upp väldigt bra saker kring rätt och fel, mänsklighet och tillit. Och slutet var ruskigt bra!

Och här har vi Sally Green på Ung scen på bokmässan. Imponerande historia som sagt - och intressant diskussion även kring våldet och råheten i böckerna.
/Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar