tisdag 27 maj 2014

När ni nu ska låna själva!


Nu är uppgraderingen klar! Systemet är snyggare och enklare rent utseendemässigt och egentligen är det inte svårare att låna själv nu. MEN. Själva datorn som man lånar vid är lite för gammal för systemet så allt funkar inte klockrent tyvärr. Var beredd på att det går långsamt för det första. Så här ser det ut:


Ni måste logga in för att kunna låna. Scanna lånekort eller skriv in personnummer samt knappa in er pinkod. När ni sedan ska scanna streckoden på boken måste ni själva sätta markören i rutan eftersom det inte sker automatiskt med vår gamla dator. Sedan måste ni även klicka på ”Låna”-knappen för att lånen ska gå igenom.

För att det ska bli rätt låneregler (t.ex. sommarlån på böckerna) och för att vår statistik ska bli riktig måste ni se till att fylla i ”Staffangymnasiet” som hämtställe. Logga in med personnummer/lånekortsnummer plus pinkod, klicka på ”Mina uppgifter” och ändra hämtställe i rutan som ni hittar långt ner på sidan. Vi har ändrat hämtställe för alla elever i ettan, tvåan och på IM men vi vill be er lärare och övrig personal att fixa detta själva.

Vill ni söka böcker själva från annan dator är adressen http://bookitpub.helgebiblioteken.se
Första gången måste ni välja bibliotek i en lista som hoppar upp - välj "Staffangymnasiet".

Fråga oss om ni har funderingar eller behöver hjälp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar